Grönt ramslökssmör

Grönt ramslökssmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

10 min

Gör dubbel sats ramslökssmör och frys in det som blir över. Det kan du ta fram efter behov och skiva eller riva över det mesta.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ramslöken grovt. Mixa den med oljan och 1 tsk citronsaft. Lägg över i en bunke och vispa luftigt tillsammans med smör och citronskal.
  2. Smaka av med salt och peppar. Servera rumstempererat eller lägg i smörpapper och forma det till en rulle. Förvara rullen i frys eller kyl.

Tips:

Du behöver inte vänta på att det frysta smöret tinar. Det kan finrivas direkt över all mat du vill sätta extra smak på, exempelvis potatismos.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 780 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 86 g

Skriv ut

Andra goda förslag