Grönsallad med briedressing och krutonger

20 min Buffé Kvällsmat
Grönsallad med briedressing och krutonger

Några bittra salladsblad som rosé och frisée är gott till den smakrika och krämiga dressingen.

Ingredienser

Romansallad
1 huvud
Blandad grönsallad
80 g
Cocktailtomater
200 g
Krutonger
2 dl

Briedressing:

2 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Castello® Organic brie ekologisk vitmögelost
150 g
Äggula
1
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka upp grädde och vinäger till briedressingen. Skär bort ytterkanterna på osten och smula ner osten i grädden.
  • Koka på svag värme under omrörning ca 3 min tills grädden tjocknat och osten smält.
  • Vispa ner äggulan och sjud under omrörning tills dressingen är tjock. Salta, peppra och låt svalna.
  • Bryt salladen i bitar och dela tomaterna.
  • Lägg salladen på ett fat, ringla över dressingen och toppa med tomater och krutonger.
Klart!

Näringsvärden, per bufféport

Energi:

120 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/gronsallad-med-briedressing-och-krutonger/