Grönsallad

15 min
Arbetstid: 15 min
Kvällsmat Middag Tillbehör
Grönsallad

I USA är det vanligt att få en side salad som vänts runt i lite dressing till maten. Här är vår variant.

Ingredienser

Romansallad
1 huvud
Gurka
½
Rostade pumpakärnor
1 dl

Dressing:

Dijonsenap
1 tsk
2 msk
Olivolja
1 msk
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
½

Gör så här

  • Plocka salladen i grova bitar.
  • Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva gurkan.
  • Blanda ingredienserna i en skål.
  • Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

120 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,9 g
Protein: 18,2 % 5,4 g
Fett: 75 % 10,2 g
Kolhydrater: 6,8 % 2 g
https://www.arla.se/recept/gronsallad/