Grönkålspesto
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  15 min
                                
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Pesto är en mycket användbar röra. Den kan tillagas på många olika sätt. Den klassiska är gjord på basilika, pinjenötter och parmesan. Vi har valt att laga denna pesto på härlig grönkål, valnötter och lagrad dackeost. Underbart gott att blanda ner i nykokt pasta, klicka ner i en soppa eller att bre på mackan!
 
    
            Karolina Sparring
                Kock och receptansvarig Arla Mat
        
    
 
    Ingredienser
Grönkålspesto:
| 
                                            
                                                Färsk grönkål
                                            
                                     | 100 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Valnötter
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 1 dl | 
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Gör så här
Grönkålspesto:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
400 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g | 
| Protein: | 8,7 % | 8,6 g | 
| Fett: | 89,1 % | 40,3 g | 
| Kolhydrater: | 2,2 % | 2,2 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)