Grönkålspesto
40 min
•
&format=webp)
Pesto är en mycket användbar röra. Den kan tillagas på många olika sätt. Den klassiska är gjord på basilika, pinjenötter och parmesan. Vi har valt att laga denna pesto på härlig grönkål, valnötter och lagrad dackeost. Underbart gott att blanda ner i nykokt pasta, klicka ner i en soppa eller att bre på mackan!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Grönkålspesto:
Färsk grönkål
|
100 g |
---|---|
Valnötter
|
1 dl |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Olivolja
|
1 dl |
100 g | |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Grönkålspesto:
Näringsvärden, per port
Energi:
396 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 39 g |

