Gröna trädgårdsburgare
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Snabbmat
•
Go green och servera ärtiga vegoburgare med spenat- och oströra till middag. Burgarna kan stekas i en stekpanna på grillen eller på spisen. De är smakrika och mättande med söta tomater, salt gurka och krispig lök mellan bröden.
Ingredienser
|
Purjolök
|
½ |
|---|---|
|
Färsk spenat
|
130 g |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
3 msk |
|
Kokt matvete
|
400 g |
|
Frysta gröna ärter
|
250 g |
|
Ägg
|
1 |
|
Panko
|
2 dl |
| 1 dl | |
| 200 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Tillbehör
|
Hamburgerbröd
|
4 |
|---|---|
|
Saltgurkor
|
|
|
Rostad lök
|
|
|
Tomater
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
846 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 19,8 g |
| Protein: | 14,5 % | 30,2 g |
| Fett: | 31,1 % | 29,7 g |
| Kolhydrater: | 54,4 % | 113,3 g |