Gröna trädgårdsburgare

1 tim 20 min Huvudrätt Snabbmat
Gröna trädgårdsburgare

Go green och servera ärtiga vegoburgare med spenat- och oströra till middag. Burgarna kan stekas i en stekpanna på grillen eller på spisen. De är smakrika och mättande med söta tomater, salt gurka och krispig lök mellan bröden.

Ingredienser

Purjolök
½
Färsk spenat
130 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
3 msk
Kokt matvete
400 g
Frysta gröna ärter
250 g
Ägg
1
Panko
2 dl
1 dl
200 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Tillbehör

Hamburgerbröd
4
Saltgurkor
Rostad lök
Tomater

Gör så här

  • Skiva purjolöken tunt och fräs i 1 msk smör-&rapsolja tillsammans med hälften av spenaten.
  • Skölj matvetet. Blanda matvete, fräst purjolök och spenat, ärter, ägg, hälften av pankon, salt och peppar. Mixa till en ganska tjock smet.
  • Forma 4 biffar och vänd i resten av pankon. Låt stå kallt ca 1 tim. Mixa ihop gräddfil, vitost och ca 30 g finskuren spenat.
  • Stek biffarna gyllene i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Lägg dem i bröden och servera tillsammans med ostkrämen, resten av spenaten och övriga tillbehör.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

846 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 19,8 g
Protein: 30,2 g
Kolhydrater: 113,3 g
Fett: 29,7 g
https://www.arla.se/recept/grona-tradgardsburgare/