Grön shakshuka
30 min
•
Arbetstid: 45 min
Brunch
Frukost
Lunch
Matlåda
•
Shakshuka kan tillagas på en rad olika sätt. Det mest klassiska är att laga en het tomatsås som äggen pocheras i. Denna shakshuka är istället tillagad med svartkål, zucchini och purjolök. Rätten toppas sedan med jalapeño, smulad vitost, avokado, koriander, sesamfrön och sval gräddfil. En underbar rätt till både frukost och lunch!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Purjolök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Zucchini
|
1 |
|
Svartkål
|
200 g |
| 2 msk | |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Malen koriander
|
1 tsk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
4 |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
| 1 förp | |
|
Avokado
|
1 |
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
|
Lime
|
1 |
| 3 dl | |
|
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
460 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 18,1 % | 20,5 g |
| Fett: | 69,9 % | 36,4 g |
| Kolhydrater: | 12 % | 13,6 g |