Grits

45 min Brunch Förrätt Huvudrätt
Grits

Grits är en krämig majsgröt som vi har smaksatt med riven cheddar och smör. Den här är toppad med vitlök- och jalapeñostekta räkor. Underbart gott! Grits kan du äta till både till frukost, förrätt eller som varmrätt. Detta recept är beräknat till fyra varmrättsportioner.

Ingredienser

Grits:

5 dl
Kycklingbuljong
5 dl
Majsmjöl
2½ dl
50 g
150 g

Räkor:

Vannameiräkor, tinade
500 g
Vitlöksklyftor
3
Färska gröna jalapeño
2
Salladslök
1 knippe
25 g
Chili flakes
1 tsk

Gör så här

Grits:

  • Koka upp mjölk och kycklingbuljong.
  • Tillsätt majsmjöl och sjud ca 20 min under omrörning. Rör ner smör och ost. Ställ åt sidan.

Räkor:

  • Skala och finhacka vitlöken. Strimla jalapeño och salladslök.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek räkorna tills de blir rosa. Tillsätt vitlök och jalapeño. Stek ca 2 min.
  • Toppa grits med räkor, salladslök och chili flakes.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

590 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 26,6 % 38,6 g
Fett: 50,4 % 33,6 g
Kolhydrater: 23 % 33,4 g
https://www.arla.se/recept/grits/