Grillade lammburgare med aubergine- och tomatröra
1 tim 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Den här smakrika burgaren serveras med knapriga oliver och en turkisk touch.
Ingredienser
|
Lammfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
3 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk grön chili
|
2 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Kallt vatten
|
½ dl |
|
Äggulor
|
2 |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Aubergine- och tomatröra:
|
Auberginer
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Olivolja
|
1 dl |
|
Tomater
|
5 |
|
Hackad färsk röd chili
|
½ |
|
Hackad färsk oregano
|
2 msk |
|
Hackad bladpersilja
|
3 msk |
|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svarta kärnfria oliver i vatten
|
50 g |
|---|
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Surdegsbröd
|
4 skivor |
|
Hackad färsk mynta
|
½ dl |
|
Rucola
|
100 g |
Gör så här
Lammfärsburgare:
Aubergine- och tomatröra:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
909 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,4 g |
| Protein: | 16,4 % | 36,8 g |
| Fett: | 63,8 % | 65,6 g |
| Kolhydrater: | 19,8 % | 44,2 g |