Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Rökigheten från baconet gifter sig perfekt med osten, och ihop med den söta rödlöken och fräscha gurksalladen så har du en riktig toppenburgare.
Ingredienser
|
Högrevsfärs
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Rapsolja
|
Baconmajonnäs:
|
Bacon
|
140 g |
|---|---|
|
Rapsolja
|
2½ dl |
|
Äggulor
|
2 |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Salt och peppar
|
Portvinskokt rödlök:
|
Rödlökar
|
2 |
|---|---|
| 30 g | |
|
Farinsocker
|
2 msk |
|
Portvin
|
1½ dl |
|
Färsk timjan
|
5 kvistar |
Gurksallad:
|
Silverlök
|
1 |
|---|---|
|
Små gurkor, ca 200 g
|
2 |
|
Pressad citronsaft
|
2 msk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Krossad rosépeppar
|
½ tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Hamburgerbröd
|
4 |
|---|
Gör så här
Baconmajonnäs:
Portvinskokt rödlök:
Gurksallad:
Hamburgarna:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1444 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 13,4 % | 47,6 g |
| Fett: | 69,4 % | 113,3 g |
| Kolhydrater: | 14,2 % | 50,6 g |