Viltburgare med enbärskräm och rostade morötter
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Prova att laga viltburgare smaksatt med färsk timjan och senap. Citronsyrlig fänkål, sallad och syrlig enbärskräm lyfter viltsmaken på ett fantastiskt sätt. Serveras med rostade morötter smaksatta med rosépepper- mums!
Ingredienser
Rostade morötter:
|
Små morot
|
500 g |
|---|---|
|
Rapsolja
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Rosépeppar
|
½ msk |
|
Rökt sidfläsk eller panchetta
|
100 g |
|---|
|
Viltfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Hackad färsk timjan
|
½ kruka |
|
Ägg
|
1 |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Kallt vatten
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Enbärskräm:
|
Enbär
|
1 msk |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Vinäger
|
1 tsk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Citronsyrlig fänkål:
|
Fänkål, ca 250 g
|
1 |
|---|---|
|
Citron, pressad saft
|
1 |
|
Salt
|
1 krm |
Till servering:
|
Isbergssallad
|
4 |
|---|---|
|
Hamburgerbröd
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1048 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g |
| Protein: | 19,9 % | 51,4 g |
| Fett: | 57,3 % | 67,9 g |
| Kolhydrater: | 22,8 % | 58,7 g |