Grillad tonfisk med noriwrap

Grillad tonfisk med noriwrap

Betyg

(5 st)

Vacker finger food med asiatiska smaker. Sjögräsnudlarna kan ersättas med kokta risnudlar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Grillad tonfisk:

Noriwrap:

  • 10 noriark
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 50 g sockerärter
  • 150 g kokta sjögräsnudlar
  • ½ dl vinäger
  • ½ dl sweet chilisås
  • 1½ msk vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • ½ dl hackade cashewnötter
  • 1 dl hackad färsk koriander

Ingefärs- och chilidip:

Gör så här:

Gör så här:

Dela tonfisken i stavar, ca 2 cm breda. Spraya fisken runt om med smör&rapsolja. Rulla fisken i sesamfrön. Grilla fisken så den får färg runt om, ca 3 min. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, ställ kallt. Skala och strimla grönsakerna. Strimla sockerärterna. Blanda med nudlarna. Rör ihop vinäger, sweet chili, vatten och olja till en dressing och vänd ner i salladen. Vänd ner nötter och koriander i salladen. Skär tonfisken i tunna skivor. Dela noriarken i 2 delar på diagonalen. Forma varje ark till en strut, fyll med sallad och toppa med ca 2 skivor tonfisk. Servera med dipsåsen.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 120 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem