Grillad tonfisk med noriwrap
45 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Vacker finger food med asiatiska smaker. Sjögräsnudlarna kan ersättas med kokta risnudlar.
Ingredienser
Grillad tonfisk:
|
Färsk tonfisk
|
400 g |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Sesamfrön
|
2 dl |
Noriwrap:
|
Noriark
|
10 |
|---|---|
|
Morot
|
1 |
|
Palsternacka
|
1 |
|
Sockerärter
|
50 g |
|
Kokta sjögräsnudlar
|
150 g |
|
Vinäger
|
½ dl |
|
Sweet chilisås
|
½ dl |
|
Vatten
|
1½ msk |
|
Sesamolja
|
2 tsk |
|
Hackade cashewnötter
|
½ dl |
|
Hackad färsk koriander
|
1 dl |
Ingefärs- och chilidip:
| 2 dl | |
|
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Hackad röd chili
|
½ |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
131 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 23,6 % | 7,6 g |
| Fett: | 63,7 % | 9,4 g |
| Kolhydrater: | 12,7 % | 4,1 g |