Grillad lax med osttäcke

30 min Huvudrätt Middag
Grillad lax med osttäcke

Gäster i kväll? Bjud på en lättlagad, stilig och otroligt god lax.

Ingredienser

Laxfilé med skinnet kvar
700 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Finhackad färsk dill
2 dl
2 dl
Stor citron
rivet skal av 1
Potatis
750 g

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Mixa samman dill, ost och citronskal till en smulig blandning.
  • Salta och peppra laxen på köttsidan. Lägg den på ett ark grillfolie med skinnsidan neråt. Fördela ostblandningen jämnt som ett täcke över laxen.
  • Grilla laxen 10-15 min under lock.
  • Servera med potatisen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

621 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,2 g
Protein: 29,1 % 44,4 g
Fett: 44,8 % 31,5 g
Kolhydrater: 26,1 % 39,8 g
https://www.arla.se/recept/grillad-lax-med-osttacke/