Grillad lax med citronglaze

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Grillad lax med citronglaze

Grilla lax med vår smakfulla citronglaze för en fulländad grillkväll. Servera sedan den grillade laxen med vår goda spenatröra som kryddats med saffran.

Ingredienser

Laxfilé med skinn
600 g

Citronglaze:

2 msk
Liten citron, finrivet skal
1
Dijonsenap
1 msk
Honung
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Spenat- och saffransröra:

Bladspenat
250 g
Schalottenlök
1
1 msk
Saffran à 0,5 g
½ pkt
3 dl
Salt
1 krm

Gör så här

  • Blanda smör, citronskal, senap, honung, salt och peppar till citronglaze.
  • Grovhacka spenaten. Skala och hacka löken.
  • Fräs spenat och lök i smör i en gryta. Rör ner saffran och grädde. Låt koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
  • Skär laxen i 4 portionsbitar och grilla dem 3-5 min på varje sida.
  • Pensla glaze på de nygrillade laxskivorna. Servera med spenat- och saffransröra.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

608 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 50 g
https://www.arla.se/recept/grillad-lax-med-citronglaze/