Grillad lax med chutney

Grillad lax med chutney

Huvudrätt
Kryddstarka smaker passar utmärkt till grillad lax. En ny favorit att lägga på grillen i sommar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Salta laxen. Dela lime och lök i halvor. Kärna ur paprikan och skär den i stora bitar.
  • Pensla fisk och grönsaker med smör-&rapsolja.
  • Grilla laxen med köttsidan ned ca 1 min över glöden. Vänd och grilla med skinnsidan ned 6-7 min.
  • Grilla samtidigt grönsakerna på båda sidor och limen med snittytan ned.
  • Rör ihop mango chutney och smör- &rapsolja.
  • Bred mangosmöret på laxen och servera med grönsaker, lime, yoghurt och bulgur.
Klart!
Energi:

710 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Laxfilé med skinn
600 g
Salt
1 tsk
Lime
2
Färska gula lökar
4
Paprikor
2
2 msk
Chutneysmör:
Stark mango chutney
2 msk
2 msk
Till servering:
Bulgur
3 dl
2 dl