Grillad lax med chili, ingefära och koriander
                                
                                    1 tim 5 min
                                
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    En hel bit lax på grillen är enkelt till många och ger en saftigare fisk. Pressa över nygrillad citron vid servering, värmen ger citronen mer rund och snäll syra.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Lax med skinn
                                            
                                     | 700 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Färsk röd chili
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk koriander
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Riven färsk ingefära
                                            
                                     | 2 msk | 
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Lime
                                            
                                     | 2 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
411 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g | 
| Protein: | 36,1 % | 36,5 g | 
| Fett: | 58,8 % | 27,3 g | 
| Kolhydrater: | 5,1 % | 5,2 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
     
     
    