Grillad halloumi med gremolata

Grillad halloumi med gremolata

Betyg

(11 st)

Det smakar sommar om grillad ost. Med en lite het gremolata blir sommaren ännu godare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g halloumi el Apetina® grillost
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ dl hackad färsk persilja
  • ½ dl olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ finhackad röd chili
  • salt och peppar
  • 50 g grovhackade rostade mandel

Gör så här:

Gör så här:

Mixa samman persilja, olja, citron, vitlök och chili. Smaka av med salt och peppar och låt stå ca 20 min. Skär osten i bitar. Stek eller grilla den i smör-&rapsolja ca 4 min. Vänd några gånger under tiden. Lägg upp osten på ett fat, ringla över gremolatan och toppa med hackad mandel.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem