Grillad halloumi med gremolata

Grillad halloumi med gremolata

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Det smakar sommar om grillad ost. Med en lite het gremolata blir sommaren ännu godare.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g halloumi el Apetina® grillost
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ dl hackad färsk persilja
  • ½ dl olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ finhackad röd chili
  • salt och peppar
  • 50 g grovhackade rostade mandel

Gör så här

Gör så här

Mixa samman persilja, olja, citron, vitlök och chili. Smaka av med salt och peppar och låt stå ca 20 min. Skär osten i bitar. Stek eller grilla den i smör-&rapsolja ca 4 min. Vänd några gånger under tiden. Lägg upp osten på ett fat, ringla över gremolatan och toppa med hackad mandel.

Skriv ut

Källa: