Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Med grovmalen högrevsfärs blir burgarna saftiga och porösa. Sötsyrlig aprikosketchup är toppen till den lite salta osten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Aprikosketchup:

  • 2 schalottenlökar
  • 4 aprikoser
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med aprikosketchupen. Skala och hacka löken. Kärna ur aprikoserna och klyfta dem. Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör-&rapsolja ca 3 min. Häll på chilisås, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Forma 4 stora burgare av färsen, salta och peppra. Grilla dem ca 2 min på varje sida. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna. Dela bröden och grilla snittytan. Lägg ihop burgarna med tomatskivor och aprikosketchup.

Tips:

Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då dubbla mängden aprikoser.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 750 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem