Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

Betyg

(20 st)

Med grovmalen högrevsfärs blir burgarna saftiga och porösa. Sötsyrlig aprikosketchup är toppen till den lite salta osten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Aprikosketchup:

  • 2 schalottenlökar
  • 4 aprikoser
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med aprikosketchupen. Skala och hacka löken. Kärna ur aprikoserna och klyfta dem. Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör-&rapsolja ca 3 min. Häll på chilisås, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Forma 4 stora burgare av färsen, salta och peppra. Grilla dem ca 2 min på varje sida. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna. Dela bröden och grilla snittytan. Lägg ihop burgarna med tomatskivor och aprikosketchup.

Tips:

Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då dubbla mängden aprikoser.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 750 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem