Gremolatasmör

1 tim 10 min
Gremolatasmör

Härligt kryddsmör som passar såväl kött som fisk!

Ingredienser

100 g
Hackad vitlöksklyfta
1
Citron
rivet skal av 1
Hackad bladpersilja
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm

Gör så här

  • Vispa smöret. Blanda ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar.
  • Forma smöret till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kyl ca 1 tim.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

140 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 15 g
Video Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

https://www.arla.se/recept/gremolatasmor/