Green goddess potatissallad
40 min
Buffé
Huvudrätt
Tillbehör
•
En riktigt krämig potatissallad med en variant på den populära dressingen green goddess. Den består av basilika, bladpersilja, avokado, vitlök och jalapeño. Krämigheten kommer från syrlig gräddfil. Sommarens bästa sallad till alla härliga luncher och middagar. Denna sallad passar även utmärkt att packa ner i picknickkorgen!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Sugarsnaps
|
150 g |
|
Ägg, rumsvarma
|
4 |
Dressing:
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|---|---|
|
Bladpersilja
|
50 g |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Avokado
|
1 |
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
| 150 g | |
|
Dillvippor eller gräslök
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
493 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,4 g |
| Protein: | 18,1 % | 22 g |
| Fett: | 44,2 % | 24,6 g |
| Kolhydrater: | 37,7 % | 45,8 g |