Gräddsås till kalkon
30 min
•

Äkta gräddsås gjord på vispgrädde, buljong och steksky från kalkon och smaksatt med vitlök lagerblad och timjan. Nästintill ett måste till ugnsstekt kalkon.
Ingredienser
Hönsbuljong
|
7½ dl |
---|---|
Lagerblad
|
1 |
Grovhackad vitlöksklyftor
|
3 |
Torkad timjan
|
1 tsk |
3 dl | |
50 g | |
Vetemjöl
|
2 msk |
Pressad citronsaft
|
1½ msk |
Japansk soja
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
195 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 3,3 % | 1,6 g |
Fett: | 86,3 % | 19 g |
Kolhydrater: | 10,4 % | 5 g |

