Gräddkarameller

Gräddkarameller

1 tim
Prova att laga egna hårda karameller. Lite pyssligt men oj, så gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/graddkarameller/

Gör så här

  • Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull.
  • Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet. Rör om då och då. Koktid 15-20 min.
  • Karamellprov: Några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder
  • Häll upp karamellmassan på en smord plåt.
  • Låt massan svalna något så att den går att bearbeta utan att man bränner sig.
  • Arbeta massan med stekspadar och dra den i luften tills den ljusnar något i färgen.
  • Dra slutligen ut massan till en lång längd och klipp genast till karameller i önskad storlek.
Klart!

Ingredienser

Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1½ dl
1½ dl
Svenskt Smör från Arla®
2 msk