Gorgonzolapizza med vindruvor och honung

25 min Buffé Huvudrätt Middag
Gorgonzolapizza med vindruvor och honung

En enkel och smakrik pizza med söta vindruvor, honung och salt gorgonzola. Den passar både som förrätt, plockmat eller mingelrätt, och går även att äta kall om den blir över. Med färdig pizzadeg tar förberedelserna bara några minuter innan gräddning.

Ingredienser

Pizzadeg, gärna surdeg
400 g
Olivolja
1 msk
Falbygdens® Gorgonzola
ca 200 g
Vindruvor
10
Flytande honung
1 msk
Färsk rosmarin
1 kvist

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225º varmluft med en plåt i.
  • Dela pizzadegen i två bitar och forma till små pizzor. Lägg dem på bakplåtspapper. Pensla ovansidan med olivolja.
  • Smula över gorgonzola och fördela vindruvorna jämnt på pizzorna.
  • Grädda pizzorna tills de fått fin färg, ca 10 min.
  • Ta ut pizzorna och ringla över honung. Strö över färsk rosmarin innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

963 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,8 g
Protein: 15,1 % 35,8 g
Fett: 40,8 % 44,4 g
Kolhydrater: 44,1 % 104,6 g
https://www.arla.se/recept/gorgonzolapizza-med-vindruvor-och-honung/