Gorgonzolapizza med vindruvor och honung
25 min
Buffé
Huvudrätt
Middag
•
En enkel och smakrik pizza med söta vindruvor, honung och salt gorgonzola. Den passar både som förrätt, plockmat eller mingelrätt, och går även att äta kall om den blir över. Med färdig pizzadeg tar förberedelserna bara några minuter innan gräddning.
Ingredienser
|
Pizzadeg, gärna surdeg
|
400 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Falbygdens® Gorgonzola
|
ca 200 g |
|
Vindruvor
|
10 |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Färsk rosmarin
|
1 kvist |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
963 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 15,1 % | 35,8 g |
| Fett: | 40,8 % | 44,4 g |
| Kolhydrater: | 44,1 % | 104,6 g |