Glutenfria scones
30 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Blir man sconessugen så är dessa glutenfria scones snabbt bakade. Bara att blanda ihop och grädda i 10 minuter. Majsmjölet ger både fin smak och härlig färg till de glutenfria sconesen. Servera med färskost och sylt eller smör, ost och marmelad.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Glutenfri mjölmix
|
3 dl |
|---|---|
|
Majsmjöl
|
1 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Strösocker
|
2 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
| 50 g | |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Smaksätt gärna degen med ½ tsk nystött kardemumma eller 1 krm saffran. Att krydda med rivet skal av ½ citron, apelsin eller lime är också jättegott. Om du inte har filmjölk hemma går det lika bra med mjölk.
Näringsvärden, per st
Energi:
129 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 4,7 % | 1,5 g |
| Fett: | 33,6 % | 4,9 g |
| Kolhydrater: | 61,7 % | 19,6 g |