Glutenfri rabarberpaj

Efterrätt Fika
Glutenfri rabarberpaj

Syrliga rabarber under ett sött, knaprigt täcke av mandelmjöl, glutenfria havregryn och hackade mandlar. En glutenfri rabarberpaj som kommer att älskas av alla. Servera med en generös mängd krämig vaniljsås.

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

Deg:

Mandelmjöl
2 dl
Glutenfria havregryn
2 dl
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Svenskt Smör från Arla®
125 g
Hackad sötmandel
1 dl

Fyllning:

Rabarber
500 g
Strösocker
4 msk
Potatismjöl
1½- 3 tsk

Till servering:

Dreamy Dessert® Klassisk vaniljsås
5 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär rabarbern i ca 1 cm skivor. Blanda rabarber, socker och potatismjöl och lägg i en pajform.
  • Blanda mandelmjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg för hand. Eller mixa allt i en matberedare.
  • Blanda ner den hackade mandeln i smuldegen och fördela den över rabarbern i formen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 min till fin färg. Servera med vaniljsåsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per portion utan vaniljsås

Energi:

477 kcal

Näringsvärden per portion utan vaniljsås
Protein: 8 g
Fett: 32 g
Kolhydrater: 38 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-rabarberpaj/