Glöggtryffel

Glöggtryffel

60+ min Mellanmål
Läcker glöggtryffel med mörk choklad och muscovadosocker. En len och fyllig chokladsmak och en skvätt glögg i smeten gör denna tryffel sensationellt god.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gloggtryffel/

Gör så här

  • Koka upp grädde och glögg i en kastrull. Tillsätt sockret lite i taget. Koka upp igen.
  • Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet.
  • Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur.
  • Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim.
  • Forma till runda tryfflar och rulla dem i kakaopulver. Förvara svalt.
Klart!

Tips! Låt tryfflaran stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Ingredienser

¾ dl
Glögg
½ dl
Muscovadosocker
2 msk
Mörk choklad ca 70% kakaohalt
175 g
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Kakao