Glöggtryffel

Glöggtryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Läcker glöggtryffel med mörk choklad och muscovadosocker. En len och fyllig chokladsmak och en skvätt glögg i smeten gör denna tryffel sensationellt god.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • kakao

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde och glögg i en kastrull. Tillsätt sockret lite i taget. Koka upp igen. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet. Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur. Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim. Forma till runda tryfflar och rulla dem i kakaopulver. Förvara svalt.

Tips:

Tips! Låt tryfflaran stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Så lyckas du med tryffeln

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem