Glögg på svagdricka
•
Arbetstid: 15 min
•
Gör egen glögg med smaker av russin, kanel och kardemumma. Receptet kräver viss framförhållning, då glöggen behöver stå i rumstemperatur i tre veckor och sedan mogna ytterligare en vecka innan den är redo att drickas.
Ingredienser
|
Potatisar skalad och tärnad
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
12 dl |
|
Russin
|
8 dl |
|
Kanelstänger
|
2 |
|
Kardemummakärnor
|
2 påsar |
|
Kryddnejlikor
|
2 påsar |
|
Jäst utrört i 1 msk vatten
|
25 g |
|
Svagdricka
|
2¼ liter |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
1349 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g |
| Protein: | 1,4 % | 4,5 g |
| Fett: | 3,5 % | 5,3 g |
| Kolhydrater: | 90,8 % | 301,8 g |