Glögg på svagdricka

Arbetstid: 15 min
Glögg på svagdricka

Gör egen glögg med smaker av russin, kanel och kardemumma. Receptet kräver viss framförhållning, då glöggen behöver stå i rumstemperatur i tre veckor och sedan mogna ytterligare en vecka innan den är redo att drickas.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Potatisar skalad och tärnad
2
Strösocker
12 dl
Russin
8 dl
Kanelstänger
2
Kardemummakärnor
2 påsar
Kryddnejlikor
2 påsar
Jäst utrört i 1 msk vatten
25 g
Svagdricka
2¼ liter

Gör så här

  • Skala och tärna potatisen. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Svagdrickan skummar mycket, så häll i lite åt gången.
  • Rör om tills jästen har löst upp sig och täck hinken med lock.
  • Låt stå i tre veckor i rumstemperatur. Första veckan rör du om en gång om dagen. Andra veckan rör du om varannan dag. Tredje veckan låter du glöggen vara orörd.
  • Sila ner glöggen i en ren katrull Låt stå i ytterligare en vecka.
  • Tappa upp glöggen på väl rengjorda flaskor och förvara mörkt och svalt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

1349 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 8,8 g
Protein: 1,4 % 4,5 g
Fett: 3,5 % 5,3 g
Kolhydrater: 90,8 % 301,8 g
https://www.arla.se/recept/glogg-pa-svagdricka/