Glasstårta med körsbär och choklad
5 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Dessert
Efterrätt
•
Sagolik glasstårta med mörk choklad och söta körsbär. En stund i kylen innan servering gör tårtan både godare och lättare att skära.
Ingredienser
|
Urkärnade körsbär
|
225 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
| 4 dl | |
|
Äggulor
|
5 |
|
Glykossirap
|
1 dl |
| 4 dl | |
|
Vaniljpulver
|
½ tsk |
Garnering:
|
Mörk choklad, 70%
|
100 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Färska eller frysta körsbär
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
452 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 3,1 % | 3,5 g |
| Fett: | 67,1 % | 34,3 g |
| Kolhydrater: | 29,8 % | 33,1 g |