Glasstårta med citrongräs och blåbär på biskvibotten
5 tim
Dessert
Efterrätt
Frysbar
•

En frisk och festlig glasstårta med biskvibotten till sommarens alla kalas. Tårtan går utmärkt att göra i förväg och frysa in.
Ingredienser
Biskvibotten:
Mandelmassa
|
200 g |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Äggvitor
|
2 |
Blåbärsrippel:
Frysta blåbär
|
2 dl |
---|---|
Syltsocker
|
½ dl |
Pressad citron
|
1 msk |
Glasskräm:
Stjälkar citrongräs
|
2 |
---|---|
5 dl | |
Äggulor
|
3 |
Strösocker
|
1½ dl |
Till servering:
Färska blåbär
|
---|
Gör så här
Biskvibotten:
Blåbärsrippel:
Glasskräm:
Näringsvärden, per bit
Energi:
325 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 22 g |

