Glasstårta med citrongräs och blåbär på biskvibotten
5 tim
Dessert
Frysbar
•
En frisk och festlig glasstårta med biskvibotten till sommarens alla kalas. Tårtan går utmärkt att göra i förväg och frysa in.
Ingredienser
Biskvibotten:
|
Mandelmassa
|
200 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Äggvitor
|
2 |
Blåbärsrippel:
|
Frysta blåbär
|
2 dl |
|---|---|
|
Syltsocker
|
½ dl |
|
Pressad citron
|
1 msk |
Glasskräm:
|
Stjälkar citrongräs
|
2 |
|---|---|
| 5 dl | |
|
Äggulor
|
3 |
|
Strösocker
|
1½ dl |
Till servering:
|
Färska blåbär
|
|---|
Gör så här
Biskvibotten:
Blåbärsrippel:
Glasskräm:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
327 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1 g |
| Protein: | 4,7 % | 3,8 g |
| Fett: | 58,7 % | 21,7 g |
| Kolhydrater: | 36,6 % | 29,5 g |