Glassfyllda citroner

Glassfyllda citroner

60+ min Efterrätt
Fräsch och charmig efterrättsfavorit, perfekt att ha på lut i frysen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked.
  • Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten.
  • Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form.
  • Häll glassen som blir över i en liten skål. Frys alltsammans i minst 4 tim.
  • Ta fram glassen och låt mjukna i rumstemperatur ¾-1 tim.
  • Skeda glassen som blev över och lägg som en topp på citronerna. Servera.
Klart!
Tips:

Istället för citroner kan man fylla apelsiner, men minska då sockret till hälften.

Ingredienser

Stora citroner
4
Äggulor
2
Florsocker
1½ dl
Citronsaft
2 msk
2 dl