Glassfyllda citroner

Glassfyllda citroner

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(194 st)

Fräsch och charmig efterrättsfavorit, perfekt att ha på lut i frysen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll glassen som blir över i en liten skål. Frys alltsammans i minst 4 tim. Ta fram glassen och låt mjukna i rumstemperatur ¾-1 tim. Skeda glassen som blev över och lägg som en topp på citronerna. Servera.

Tips:

Istället för citroner kan man fylla apelsiner, men minska då sockret till hälften.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag