Glasscoupe med päron och mintchoklad

Glasscoupe med päron och mintchoklad

Betyg

(4 st)

En glassdessert med extra allt. Egengjorda knapriga minchokladflarn som blandas med päronglass och toppas med grädde och krossade mintchokladkarameller.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl päronglass

Mintchokladflarn:

  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 10 mortlade mintchoklad, t ex Marianne
  • 2 msk Arla® vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • ¼ tsk bakpulver
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 10 mortlade mintchoklad, t ex marianne

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min, låt svalna. Klicka ner hälften av glassen i en skål, smula över flarnen. Klicka på resten av glassen, täck med plastfolie och låt stå minst 1 tim i frysen. Vispa grädden. Ta ut skålen ur frysen, stjälp upp glassen på ett fat, klicka eller spritsa på grädden och strö över mintchoklad.

Tips:

Du kan förenkla receptet genom att köpa färdiga havreflarn och smula sönder och blanda med mortlade mintchokladkarameller.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem