Glasscoupe med päron och mintchoklad

Glasscoupe med päron och mintchoklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

En glassdessert med extra allt. Egengjorda knapriga minchokladflarn som blandas med päronglass och toppas med grädde och krossade mintchokladkarameller.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 dl päronglass

Mintchokladflarn:

  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 10 mortlade mintchoklad, t ex Marianne
  • 2 msk Arla® vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • ¼ tsk bakpulver
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 10 mortlade mintchoklad, t ex marianne

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min, låt svalna. Klicka ner hälften av glassen i en skål, smula över flarnen. Klicka på resten av glassen, täck med plastfolie och låt stå minst 1 tim i frysen. Vispa grädden. Ta ut skålen ur frysen, stjälp upp glassen på ett fat, klicka eller spritsa på grädden och strö över mintchoklad.

Tips:

Du kan förenkla receptet genom att köpa färdiga havreflarn och smula sönder och blanda med mortlade mintchokladkarameller.

Skriv ut

Källa: