Glass på minuten
5 min
•
Arbetstid: 5 min
Dessert
•
Den allra enklaste och snabbaste glass du kan tänka dig. Och du behöver inte vänta på att glassen ska stelna i frysen - bara att mixa och servera.
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Ett tips är att frysa in lite färska bär, när det är bärtider. Sockra dem lätt och lägg i fryspåsar.
Till den här snabba glassen kan du byta ut kvarg, om du inte har det hemma, mot t ex matyoghurt, mild yoghurt naturell eller lätt crème fraiche. Viktigast av allt är att bären är frysta när de körs i matberedaren. Annars blir det inte glass!
Näringsvärden, per port
Energi:
143 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 19,1 % | 6,7 g |
| Fett: | 41,6 % | 6,7 g |
| Kolhydrater: | 39,3 % | 13,8 g |