Glaserade kycklingben med haricots verts
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ugnsstekta kycklingben med vår glaze på citron, honung och senap är underbart goda. Kycklingbenen serveras med läckra, ljumma haricots verts i vinägrett.
Ingredienser
|
Kycklingben
|
8 |
|---|---|
|
Salt och peppar
|
Citron- och senapsglaze:
|
Flytande honung
|
2 msk |
|---|---|
|
Citron, rivet skal och saft
|
1 |
|
Grov dijonsenap
|
1 msk |
Ljumma haricots verts:
|
Färsk haricots verts
|
200 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Olivolja
|
1 dl |
|
Vitvinsvinäger
|
4 msk |
|
Salt och peppar
|
|
|
Hackad bladpersilja
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
1 msk grov dijonsenap kan bytas ut till 1/2 msk dijonsenap och 1/2 msk grovkornig senap
Näringsvärden, per port
Energi:
707 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 25,5 % | 44,4 g |
| Fett: | 66,1 % | 52,8 g |
| Kolhydrater: | 8,4 % | 14,7 g |