GI-lasagne
50 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
GI-lasagne, lika god som vanlig men nyttigare! Istället för en klassisk bechamelsås använder vi oss av KESO® Cottage cheese med smak av lök. Smidig matlagning med ett strålande bra resultat. Om du hellre vill ha en vegetarisk lasagne går det bra att byta ut nötfären mot vegofärs.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Nötfärs
|
500 g |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Chilipulver
|
2 tsk |
|
Malen spiskummin
|
2 tsk |
|
Torkad oregano
|
2 tsk |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 500 g | |
|
Urkärnade svarta oliver
|
1 dl |
|
Lasagneplattor fullkorn
|
9 |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
619 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 33,6 % | 51,2 g |
| Fett: | 44,1 % | 30,8 g |
| Kolhydrater: | 22,3 % | 34 g |