Ganache - chokladkräm

10 min
Arbetstid: 10 min
Dessert Fika Tillbehör
Ganache - chokladkräm

Len och intensiv chokladkräm att använda på eller i bakverk eller tårtor. Ju bättre kvalitet på chokladen desto godare blir smaken.

Ingredienser

Gör så här

  • Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull och ta från värmen.
  • Vänd ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.
Markera receptet som tillagat

Ganachen är en grund som kan smaksättas med mycket. Exempel på smaksättningar kan vara espressokaffe, olika fruktpuréer eller kryddor som kardemumma och kanel.

Näringsvärden, per dl

Energi:

606 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0 g
Protein: 5,1 % 7,6 g
Fett: 71,2 % 48,8 g
Kolhydrater: 23,7 % 35,3 g
https://www.arla.se/recept/ganache---chokladkram/