Fylld förrättsgrape

15 min Förrätt
Fylld förrättsgrape

Snabbast och enklast är att köpa en påse färdigblandad grönsallad, gärna med inblandade skott.

Ingredienser

Blodgrape
2
Rökt skinka i skivor
100 g
Färsk röd chili
½
Blandad grönsallad och salladsskott
50 g
1½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
2 krm

Gör så här

  • Dela grapefrukterna i halvor. Skär loss fruktköttet och skär det i bitar. Häll av fruktsaften.
  • Skär skinkan i tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Varva skinka, grapefruktsbitar, chili och sallad i skalen.
  • Blanda gräddfil och vitlök. Smaka av med salt. Servera såsen till salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

147 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 21,9 % 7,9 g
Fett: 41 % 6,8 g
Kolhydrater: 37,1 % 13,4 g
https://www.arla.se/recept/fylld-forrattsgrape/