Fryst hallontårta med lime

Fryst hallontårta med lime

Betyg

(70 st)

Lätt och fräsch glasstårta med en härlig ton av lime. Kom ihåg att ta ut hallontårtan och ställ den i kylen en timme innan servering så blir den som godast.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 port

Gör så här:

Gör så här:

Klä insidan av en 2-liters avlång brödform med plastfolie. Dela äggen. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna och florsockret luftigt. Vispa grädden och blanda med vitorna, äggulevisp, kvarg, skal och saft av lime och hushållsfärg. Rör om till en jämn smet. Varva smet, kex och hälften av hallonen i formen. Frys i minst 5 tim. Låt stå i kyl 1 tim före servering. Stjälp upp och garnera med hallon och myntablad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem