Fryst hallontårta med lime

Fryst hallontårta med lime

60+ min Efterrätt
Lätt och fräsch glasstårta med en härlig ton av lime. Kom ihåg att ta ut hallontårtan och ställ den i kylen en timme innan servering så blir den som godast.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Klä insidan av en 2-liters avlång brödform med plastfolie.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna och florsockret luftigt.
  • Vispa grädden och blanda med de vispade äggvitorna och gulorna, kvarg, skal och saft av lime samt hushållsfärg. Rör om till en jämn smet.
  • Varva smet, kex och hälften av hallonen i formen. Frys i minst 5 tim.
  • Låt stå i kyl 1 tim före servering.
  • Stjälp upp och garnera med hallon och myntablad.
Klart!
Energi:

235 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Ägg
2
Florsocker
1½ dl
2 dl
500 g
Lime
rivet skal och saft av 1
Röd hushållsfärg
2 krm
Savoiardikex
10
Hallon
250 g
Färsk mynta
1 msk