Fruktsallad med ananas, mandel och vispad grädde

Fruktsallad med ananas, mandel och vispad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(127 st)

En härligt frisk fruktsallad med ananas som bas. Supergod efterrätt som är enkel att tillaga, god att äta och vacker att bjuda gästerna på.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 ananas
  • 1 granatäpple
  • 1 dl flytande honung
  • saften av 2 lime
  • 100 g dadlar
  • 1 dl hackad mandel
  • färsk mynta
  • 2 dl Arla® vispgrädde vispgrädde 40%

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala och dela ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär frukten i skivor eller tärningar. Dela granatäpplet, ta ur kärnorna och blanda med honung och limesaft. Häll dressingen över ananasen. Dela och kärna ur dadlarna. Blanda dadlar och mandel med ananasen och dekorera med myntablad. Servera med vispad grädde.

Tips:

Färsk mynta kan bytas ut mot citronmeliss

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag