Fruktsallad med ananas, mandel och vispad grädde

Fruktsallad med ananas, mandel och vispad grädde

Betyg

(119 st)

En härligt frisk fruktsallad med ananas som bas. Supergod efterrätt som är enkel att tillaga, god att äta och vacker att bjuda gästerna på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 ananas
  • 1 granatäpple
  • 1 dl flytande honung
  • saften av 2 lime
  • 100 g dadlar
  • 1 dl hackad mandel
  • färsk mynta
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%

Gör så här:

Gör så här:

Skala och dela ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär frukten i skivor eller tärningar. Dela granatäpplet, ta ur kärnorna och blanda med honung och limesaft. Häll dressingen över ananasen. Dela och kärna ur dadlarna. Blanda dadlar och mandel med ananasen och dekorera med myntablad. Servera med vispad grädde.

Tips:

Färsk mynta kan bytas ut mot citronmeliss

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem