Frozen cheesecake

4 tim 30 min Dessert Efterrätt
Frozen cheesecake

Fryst cheesecake är en perfekt dessert för stora kalas eller middagar eftersom du kan göra den i förväg och frysa in. Ta fram cheesecaken en stund innan servering och garnera med dina favoritfrukter och bär.

Ingredienser

Botten:

Digestivekex
15
75 g

Fyllning:

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm
400 g
2 dl
Färska hallon, ca 125 g
1 ask
Citronmeliss
½ kruka

Gör så här

  • Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Dela äggen i gulor och vitor i separata bunkar. Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  • Vispa sedan äggulorna, socker och vaniljpulver vitt och pösigt. Vänd i färskosten och rör till en jämn smet.
  • Ta fram en ny bunke och vispa grädden löst. Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten. Häll smeten i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frys minst 4 tim.
  • Ta ut cheesecaken ca 15 min innan servering. Garnera med hallon och blad från citronmeliss.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

295 kcal

Näringsvärden per bit
Protein: 4 g
Fett: 21 g
Kolhydrater: 21 g
https://www.arla.se/recept/frozen-cheesecake/