Friterat rispapper med laxtartar
40 min
Buffé
Förrätt
•
Att fritera rispappaer är både kul och enkelt. Vi toppar dessa spröda små rispapper med krämig laxtartar, furikake och krispigt äpple. Underbar liten förrätt som är naggande god!
Ingredienser
Laxtartar:
|
Laxfilé
|
200 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Färsk ingefära,
|
ca 25 g |
|
Grönt äpple
|
½ |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
|
Lime, saften
|
1 |
|
Sesamolja
|
1 msk |
| 1 dl | |
|
Flingsalt
|
|
|
Rispapper
|
4 |
|
Olja, till fritering
|
5 dl |
TIll servering:
|
Rostade sesamfrön eller furikake
|
2 msk |
|---|
Gör så här
Laxtartar:
Markera receptet som tillagat
Furikake är en japansk fröblandning som i regel består av rostade sesamfrön, sjögräs, salt och lite socker. Den finns att köpa i asiatiska butiker samt i välsorterade mataffärer, men det går lika bra att toppa med lite rostade sesamfrön.
Näringsvärden, per port
Energi:
1290 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 3,9 % | 12,4 g |
| Fett: | 91,2 % | 133 g |
| Kolhydrater: | 4,9 % | 15,6 g |