Fried chicken blue cheese

45 min Huvudrätt
Fried chicken blue cheese

Krispigt, saftigt och fullt av smak – denna friterade kyckling får perfekt hetta av paprika och cayenne, och doppas i en len och salt blue cheese-dip som balanserar smakerna perfekt. Servera med krispiga selleri- och morotsstavar för en fräsch kontrast. Ett riktigt helglyxigt recept som garanterat imponerar!

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
1 dl
Paprikapulver
2 tsk
Vitlökspulver
2 tsk
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
2 krm

Panering:

Vetemjöl
2 dl
Paprikapulver
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Olja, till fritering
7 dl

Blue cheese dip:

140 g
2 dl
Hackad färsk persilja
3 msk

Till servering:

Blekselleri
200 g
Morot
250 g

Gör så här

  • Halvera kycklinglårfiléerna och lägg i en skål. Blanda ner gräddfil och kryddor. Låt stå minst 30 min.
  • Blanda alla torra ingredienser till paneringen i en djup tallrik. Vänd ner kycklingen i mjölblandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min så att mjölet torkar in lite.
  • Hetta upp oljan till ca 180° i en bred kastrull eller traktörpanna. Fritera kycklingen ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Vänd kycklingen i mjölet en gång till. Fritera ytterligare 2 min.

Blue cheese dip:

  • Smula ädelosten i en skål. Rör ner gräddfil. Toppa med persilja.
  • Skär selleri och morötter i stavar.
  • Servera friterad kyckling med grönsaksstavar och blue cheese dip.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

1887 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,6 g
Protein: 7,8 % 36 g
Fett: 85,5 % 182,6 g
Kolhydrater: 6,7 % 30,9 g
https://www.arla.se/recept/fried-chicken-blue-cheese/