Fried chicken blue cheese
45 min
Huvudrätt
•
Krispigt, saftigt och fullt av smak – denna friterade kyckling får perfekt hetta av paprika och cayenne, och doppas i en len och salt blue cheese-dip som balanserar smakerna perfekt. Servera med krispiga selleri- och morotsstavar för en fräsch kontrast. Ett riktigt helglyxigt recept som garanterat imponerar!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Paprikapulver
|
2 tsk |
|
Vitlökspulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Cayennepeppar
|
2 krm |
Panering:
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|---|---|
|
Paprikapulver
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olja, till fritering
|
7 dl |
|---|
Blue cheese dip:
| 140 g | |
| 2 dl | |
|
Hackad färsk persilja
|
3 msk |
Till servering:
|
Blekselleri
|
200 g |
|---|---|
|
Morot
|
250 g |
Gör så här
Blue cheese dip:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1887 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 7,8 % | 36 g |
| Fett: | 85,5 % | 182,6 g |
| Kolhydrater: | 6,7 % | 30,9 g |