Fransk äppelkaka
40 min
Frysbar
•
&format=webp)
Denna ljuvliga äppelkaka med mandelmassa och vanilj passar lika bra till fika som till fest. Den mjuka, nästan smöriga kakan får en underbart krispig yta av mandelspån. Servera denna franska äppelkaka med luftigt vispad crème fraiche.
Ingredienser
Mandelmassa
|
200 g |
---|---|
100 g | |
Ägg
|
3 |
Strösocker
|
½ dl |
Mandelmjöl
|
2 dl |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Salt
|
1 krm |
Svenska äpplen
|
2 |
Mandelspån
|
1 dl |
Rårörsocker
|
½ msk |
Till servering:
2 dl | |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Gör så här
Till servering:
Näringsvärden, per bit
Energi:
295 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2,4 g |
Protein: | 6,1 g |
Kolhydrater: | 16,5 g |
Fett: | 23 g |

