Fläskfile i airfryer

40 min Lunch Middag
Fläskfile i airfryer

Saftig fläskfilé blir extra smakrik i airfryer och serveras med smakrika kvarngryn och en färgglad grönsakssallad och en klick Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili. En enkel, komplett måltid som är full av smak och fest för ögat

Nytt

Ingredienser

Svensk fläskfilé
600 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Paprikapulver
1 msk

Sallad:

Röd paprika
1
Grön paprika
1
Gurka
1
Bladpersilja
1 dl
Kallpressad olivolja
2 msk
Flingsalt
½ tsk

Till servering:

Kvarngryn
4 dl
2 dl

Gör så här

  • Putsa köttet fri från hinnor och senor. Gnid in filén med smör- & rapsolja, salt, nymalen svartpeppar och paprikapulver. Lägg köttet i airfryerns korg och tillaga på 180°C i 20–22 minuter tills innertemperaturen är 70°.
  • Tillaga kvarngryn enligt anvisning på förpackningen.
  • Skölj och skär paprika och gurka i bitar. Grovhacka persilja. Blanda allt med olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar.
  • Skär fläskfilén i skivor och servera med kvarngryn, sallad och en klick crème fraiche paprika & chili.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

582 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,3 g
Protein: 27,5 % 39,4 g
Fett: 40,3 % 26,5 g
Kolhydrater: 32,2 % 46,1 g
https://www.arla.se/recept/flaskfile-i-airfryer/