Fläderglass med jordgubbssås

Fläderglass med jordgubbssås

Betyg

(47 st)

Gör din egen glass med smak av fläderblom och servera med jordgubbar som du mixat fluffiga!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Jordgubbssås:

  • ½ liter jordgubbar
  • ½ dl strösocker
  • ev 1 msk citronsaft

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en bunke. Vispa vaniljfrön, äggulor och florsocker pösigt. Rör i saft och matyoghurt. Vispa grädden och blanda ner den i äggsmeten. Skölj 4 – 6 portionsformar med kallt vatten och fördela glassmeten i dem. Frys i minst 4 tim. Ställ glassen i kylen ca 20 min före servering. Lägg jordgubbarna i ett högt kärl med sockret. Mixa såsen fluffig med stavmixer. Smaka av med citronsaft.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem