Fläderblomssaft

Fläderblomssaft

Betyg

(139 st)

Blanda en kanna fläderblomssaft och njut av svalkande och lagom söt törstsläckare i sommarvärmen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 liter

  • 3 citroner
  • 2 liter vatten
  • 2 liter strösocker
  • 2 krm natriumbensoat
  • 50 g citronsyra
  • 35 fläderblomsklasar

Gör så här:

Gör så här:

Lägg blomklasarna i en stor bunke. Skiva citronerna och lägg ner dem i bunken. Koka upp vattnet och rör i sockret. Låt det smälta. Rör ut citronsyra och natriumbensoat i lite av sockerlagen och blanda ner. Häll den heta lagen över blommorna. Låt bunken stå övertäckt i 3 dygn på sval plats. Rör om då och då. Sila saften genom silduk. Häll saften på rena flaskor, fyll ända upp och sätt på skruvkork. Förvara svalt.

Näringsvärden, per 3 liter

  • Energi: 8150 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 2005 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem