Fereni

15 min
Arbetstid: 15 min
Förrätt
Fereni

Fereni är en populär rätt under ramadan som kan serveras som förrätt eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna lena och lite söta rätt.

Ingredienser

5 dl
Rismjöl
2 msk
Strösocker
1 msk
Rosenvatten
1 tsk
Pistagenötter
4 msk

Gör så här

  • Blanda mjölk, mjöl och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme till en "välling", ca 10 min.
  • Blanda i rosenvatten och låt svalna.
  • Servera med hackade pistagenötter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

158 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,7 % 6,5 g
Fett: 45,8 % 8,2 g
Kolhydrater: 37,5 % 14,6 g
https://www.arla.se/recept/fereni/