Färskostfyllda dadlar

1 tim 10 min
Färskostfyllda dadlar

Söta dadlar fyllda med krämig färskost smaksatt med apelsin – doppade i mörk choklad och rullade i nötter eller rostad kokos. Ett lyxigt och enkelt godis som passar lika bra till festen, som till kaffet eller som en liten gåva.

Ingredienser

Färska dadlar
25
150 g
Florsocker
1 msk
Apelsin, finrivet skal
1
Mörk choklad
200 g
Olivolja
2 msk
Rostade hasselnötter, hackad
50 g
Pistagenötter, hackad
50 g
Kokosflingor
50 g

Gör så här

  • Skär ett snitt i varje dadel och ta bort kärnan.
  • Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vänd ner apelsinskalet.
  • Fyll varje dadel med ca 1 tsk färskostkräm.
  • Rosta kokosflingorna i en torr, het stekpanna tills de är gyllene. Låt svalna.
  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner olivoljan och blanda till en blank och jämn choklad.
  • Doppa dadlarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt överflödig choklad rinna av.
  • Rulla dadlarna direkt i kokos, hackade hasselnötter, eller pistagenötter. Lägg på bakplåtspapper.
  • Låt stelna i kyl minst 30 min. Förvara kallt och servera kylda.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

138 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6,2 % 2,1 g
Fett: 58,8 % 9,2 g
Kolhydrater: 35 % 11,9 g
https://www.arla.se/recept/farskostfyllda-dadlar/