Bakad gröt med päron, dadlar och valnötter

Bakad gröt med päron, dadlar och valnötter

Betyg

(5 st)

Ugnsbakad gröt som kan varieras i det oändliga. Använd den frukt och de nötter du har hemma.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 tärnade päron
  • 3½ dl havregryn
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 4 urkärnade dadlar, delade i mindre bitar
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g Arla® mild kvarg naturell

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg päronbitarna i en ugnssäker form, ca 20x20 cm. Blanda havregryn, nötter, kokos, dadlar, socker, kardemumma, vaniljpulver och salt i en bunke och fördela över päronbitarna. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Baka i mitten av ugnen ca 35 min. Servera gröten ljummen eller kall med kvarg.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem