Fänkålssallad med laxsashimi och wasabiyoghurt
25 min
Förrätt
•
Sashimi på tunt skivad lax serverad med en krispig och frisk fänkål som balanserar den milda laxen och kall sås med wasabi som ger rätta stinget.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
265 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 18 g |
Ingredienser
Laxfilé, gärna ryggbiten
|
250 g |
---|
Wasabiyoghurt:
2 dl | |
Wasabipasta
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Fänkålssallad:
Fänkål, ca 400 g
|
1 |
---|---|
Salladslökar
|
2 |
Rädisor
|
½ knippe |
Rapsolja
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
Lime
|
pressad saft av 1 |