Fänkålssallad med laxsashimi och wasabiyoghurt

Fänkålssallad med laxsashimi och wasabiyoghurt

Betyg

(16 st)

Sashimi på tunt skivad lax serverad med en krispig och frisk fänkål som balanserar den milda laxen och kall sås med wasabi som ger rätta stinget.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g laxfilé, gärna ryggbiten

Wasabiyoghurt:

Fänkålssallad:

  • 1 fänkål, ca 400 g
  • 2 salladslökar
  • ½ knippe rädisor
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • pressad saft av 1 lime

Gör så här:

Gör så här:

Blanda yoghurt, wasabi och salt. Ställ kallt. Dela fänkålen och strimla den tunt. Skiva salladslök och rädisor fint. Blanda med olja och lägg upp på ett fat. Skär laxen i tunna skivor och lägg på fatet. Strö över salt, peppar och sesamfrön. Pressa limesaft över laxen och servera med yoghurten och ev soja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem