Fänkålssallad med laxsashimi och wasabiyoghurt

Fänkålssallad med laxsashimi och wasabiyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Sashimi på tunt skivad lax serverad med en krispig och frisk fänkål som balanserar den milda laxen och kall sås med wasabi som ger rätta stinget.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g laxfilé, gärna ryggbiten

Wasabiyoghurt:

Fänkålssallad:

  • 1 fänkål, ca 400 g
  • 2 salladslökar
  • ½ knippen rädisor
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • pressad saft av 1 lime

Gör så här:

Gör så här:

Blanda yoghurt, wasabi och salt. Ställ kallt. Dela fänkålen och strimla den tunt. Skiva salladslök och rädisor fint. Blanda med olja och lägg upp på ett fat. Skär laxen i tunna skivor och lägg på fatet. Strö över salt, peppar och sesamfrön. Pressa limesaft över laxen och servera med yoghurten och ev soja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem