Fänkålssallad med laxsashimi och wasabiyoghurt
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Förrätt
Lunch
•
Sashimi på tunt skivad lax serverad med en krispig och frisk fänkål som balanserar den milda laxen och kall sås med wasabi som ger rätta stinget.
Ingredienser
|
Laxfilé, gärna ryggbiten
|
250 g |
|---|
Wasabiyoghurt:
| 2 dl | |
|
Wasabipasta
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Fänkålssallad:
|
Fänkål, ca 400 g
|
1 |
|---|---|
|
Salladslökar
|
2 |
|
Rädisor
|
½ knippe |
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
|
Lime
|
pressad saft av 1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
272 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 26,6 % | 17,8 g |
| Fett: | 63 % | 19,4 g |
| Kolhydrater: | 10,4 % | 7 g |